14. januar 2017

Om Chez Michel

previous arrow
next arrow
Slider

Chez Michel er et mobilt pizzeria koncept hvor vi bager pizzaer i et brændefyret stenovn. Pizzaovnen er indrettet i en ombygget hestetrailer. Det mobile koncept gør at vi kan rykke ud til alle mulige slags arrangementer, konfirmationer, firma events, markedsdage, natmad til bryllupper  o.l.                                                                                                      Bagenden af varevognen er indrettet som iskiosk hvorfra vi serverer isen til desserten.

Når vi rykker ud til et arrangement hedder det sig, at vi, når ovnen er varm og efter aftalt tidspunkt for spisning, går i gang med at bage. Vi bager 4-5 pizzaer ad gangen. Når de, efter 2-3 minutter er klar, bliver de skåret op i 6 stk og serveret på skærebrætter. Alt imens er vi allerede i gang med de næste pizzaer. Vi bager indtil alle er mætte. Når alle er mætte pakker vi sammen og gør klar til servering af isen (hvis aftalt) som serveres fra bagenden af varevognen som er indrettet dertil. Isen serveres i bager eller vaffel ligesom i en isbutik!

Ovnen som bor på traileren er bygget efter italiensk tradition. Den bliver fyret op med brænde og bager ved ca. 400 grader. Det betyder at en klassisk pizza bliver bagt på ca. 2-3 minutter.

Maden: Mit ønske er at samle det bedste fra alverdens gode pizzeriaer og komme med mit bud på hvordan gode pizzaer kan smage og se ud. Dog kan jeg ikke løbe fra min forkærlighed til den italienske måde at tænke mad og lave pizzaer: her bruges få men dog kun de bedste råvarer. Jeg vil dog også gerne inddrage andre madtraditioner hvor man bruger den brændefyret stenovns egenskaber.

Økologi: Som udgangspunkt er det for mig naturligt med det økologiske valg. Jeg har været beskæftiget med økologi i 28 år, derfor ligger det til lige til højre benet for mig at tænke i disse baner. Jeg ved dog med mine mange års erfaringer indenfor fødevarebranchen at alt ikke  altid kan skaffes i en økologisk kvalitet. Jeg ønsker heller ikke at gå på kompromis med den mad jeg producerer. Som udgangspunkt vil mel, gær, tomater,  alm. mozarella, parmesan, olivenolie, de grillede artiskokker m..m være økologiske. Der vil dog være nogle produkter hvor jeg kan tvinges ud i at vælge en ikke økologisk løsning. Det kan f.eks. være at jeg ikke kan skaffe øko basilikum hver uge, eller en chorizo pølse i tilfredsstillende kvalitet.

X